Zoeken

Verzetten klok zorgt nog steeds voor controverse in Marokko

2 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Zoals aangekondigd door de regering gaat Marokko op zondag 8 mei terug naar GMT+1. Daarmee is het debat over de verzetting van de klok in alle hevigheid hervat.

De maatregel is een toepassing van het decreet betreffende de wettelijke tijd en eveneens van het decreet van de regeringsleider betreffende de tijd in het koninkrijk. Sinds het besluit van Marokko om GMT+1 het hele jaar door de officiële tijd te maken (behalve tijdens de Ramadan), gaan er steeds meer stemmen op om deze tijd te schrappen.

Lees ook: Ramadan 2022: Marokko schakelt over naar wintertijd

In een verzoek aan de regering dringt FGD-parlementslid Fatima Tamni aan op de afschaffing van GMT+1, omdat dit een negatief effect zou hebben op de gezondheid van Marokkanen. Haar argument is dat uit talrijke studies en enquêtes is gebleken dat er een nauw verband bestaat tussen de zomertijd en klachten bij Marokkanen.

Lees ook: Marokko: regering behoudt GMT+1

De biologische klok regelt de uren van het slaap-waakritme en elke verstoring van dit evenwicht zou een negatieve invloed hebben op de stemming en de kwaliteit van het leven, legt ze uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team