Zoeken

Vervuiling baart Marokkanen zorgen

3 april 2022 - 11:40 - Marokko

©

Arab Barometer heeft een enquête gehouden over de bezorgdheid van Marokkanen over het milieu. Het is duidelijk dat waterverontreiniging en afvalverwerking hoog op de prioriteitenlijst van de burgers staan.

Marokkanen maken zich steeds meer zorgen over kwesties in verband met klimaatverandering. Velen zijn zich bewust van de milieuproblemen in de Noord-Afrikaanse regio. Volgens Arab Barometer maakt 58% van de Marokkanen zich zorgen over de waterverontreiniging, 47% over de afvalverwijdering, 41% over de luchtkwaliteit en 37% van het publiek is van mening dat de dreiging van de klimaatverandering zeer groot is.

Lees ook: Marokko verliest miljarden door luchtvervuiling

Degenen die zich zorgen maken over milieukwesties zijn voornamelijk academici, ongeveer 48% van de jonge Marokkanen met een universitair diploma. Het probleem van de klimaatverandering is niet langer onbekend bij de stedelijke en plattelandsbevolking. 38% is ervan overtuigd dat de klimaatverandering zeer gevaarlijk is.

Lees ook: Marokko neemt wet aan tegen vervuiling door schepen

Ondanks het besef van de gevaren van sommige klimaatproblemen is slechts 4% van de ondervraagde Marokkanen van mening dat het terugdringen van de vervuiling een topprioriteit voor overheidsuitgaven moet zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team