Zoeken

Kijkers helpen Haagse Hamid na uitspraak tv-rechter Frank Visser

20 maart 2021 - 16:30 - Wereld

©

Tv-rechter meester Frank Visser deed eerder deze week een uitspraak die veel kijkers zo hard raakte dat ze meteen hun verontwaardiging de wereld in twitterden. Hij veroordeelde Hamid uit Den haag tot de isolatie van zijn vloer op eigen kosten, wetende dat dit eigenlijk de verantwoordelijkheid is van de woningbouwvereniging en dat Hamid het zich niet kan permitteren. Een meelevende kijker begon met een crowdfundingsactie waarvan de teller inmiddels al ruim boven de 16.000 euro staat!

De Surinaamse Hellen wordt helemaal gek van haar bovenburen. "Mijn leven is veranderd in een nachtmerrie door mijn bovenburen", vertelt ze aan presentator Viktor Brand. "Ik ben nog niet eens binnen en ik hoor het al. Het is bijna alsof er een kudde olifanten loopt", antwoordt Brand.

Haar bovenbuurman Hamid is een hardwerkende bakker. De buurvrouw had hem van in het begin gevraagd om zijn vloer te isoleren. Dat heeft hij meteen gedaan, voor een bedrag van 2100 euro liet hij zijn laminaatvloer isoleren. Hamid heeft het niet breed, maar een goede relatie met de buren is voor hem essentieel. "Voor mijn zijn buren familie. Je moet goed leven met elkaar. Ook in onze religie, de islam, heb je eerst respect voor familie, dan de buren. Maar ik woon hier en ik heb kinderen, wat moet ik doen? Ik kan niet wonen zonder mijn kindjes", zegt hij in het AD.

Meester Frank Visser stelde de klagende onderbuurvrouw in het gelijk, en oordeelde dat Hamid op eigen kosten zijn vloer binnen drie maanden opnieuw moest laten isoleren. Eigenlijk is het een zaak voor de woningbouwvereniging, maar die was geen partij in deze zaak. Kijkers van ’Mr. Frank Visser doet Uitspraak’ vonden de zaak zo onrechtvaardig, dat ze meteen een inzamelactie zijn begonnen om Hamid een nieuwe vloer te schenken. De teller staat inmiddels op ruim 16.000 euro.

Bakker Hamid kan bijna niet geloven dat wildvreemden geld voor hem inzamelen na de uitspraak van tv-rechter Frank Visser. "Ik wil geen mooie vloer, maar een vloer die de buurvrouw geen overlast geeft" zegt hij in een reactie op de crowdfunding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team