9 september 2017 - 19:15 - Marokko
In een verklaring op woensdag heeft de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA de resultaten bekendgemaakt van de analyses omtrent de kleurverandering van vlees van schapen die voor het Offerfeest werden geslacht.
Honderden mensen deelden in de dagen na het feest foto’s van schapenvlees dat soms blauwachtig, soms groen en zelfs grijs was geworden.
Volgens de ONSSA is de « verkleuring van het vlees voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bacteriën die onmiddellijk na het slachten van de karkas naar het vlees migreerden omdat het immuunsysteem stopte met functioneren ».
De warmte en de niet naleving van de hygiënische normen, alsook de omstandigheden waarin het vlees werd behouden bevorderden de verspreiding van de bacteriën.
In Marokko werden voor Eid ul-Adha 5,5 miljoen dieren geslacht. De ONSSA kreeg 1449 klachten binnen waarvan 670 met betrekking tot de verkleuring van het vlees.
Acht maanden cel voor Algerijnse vrouw na bestorming Sebta
Marokko vs Turkije: ongelijke strijd op Europese voedselmarkt
Hicham El Guerrouj sinds 1998 heer en meester op de 1500 meter
Drama op parkeerplaats in Casablanca
Marokkaanse international Abdelaziz Barrada plots overleden
Marokkaanse ambtenaar veroordeeld voor fraude bij bedevaart
Drama op parkeerplaats in Casablanca
Marokkaanse ambtenaar veroordeeld voor fraude bij bedevaart
Marokkaanse Miss in Frankrijk slachtoffer racistische haat
Raadslid Tanger aangehouden voor mega fraudezaak
Auto slaat over de kop in Tetouan, meerdere gewonden
Marokko redt medina Tanger
Nieuwe aardbevingen voor kust Tetouan
Meerderheid aanvragen kindhuwelijken goedgekeurd in Marokko