9 september 2017 - 19:15 - Marokko
In een verklaring op woensdag heeft de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA de resultaten bekendgemaakt van de analyses omtrent de kleurverandering van vlees van schapen die voor het Offerfeest werden geslacht.
Honderden mensen deelden in de dagen na het feest foto’s van schapenvlees dat soms blauwachtig, soms groen en zelfs grijs was geworden.
Volgens de ONSSA is de « verkleuring van het vlees voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bacteriën die onmiddellijk na het slachten van de karkas naar het vlees migreerden omdat het immuunsysteem stopte met functioneren ».
De warmte en de niet naleving van de hygiënische normen, alsook de omstandigheden waarin het vlees werd behouden bevorderden de verspreiding van de bacteriën.
In Marokko werden voor Eid ul-Adha 5,5 miljoen dieren geslacht. De ONSSA kreeg 1449 klachten binnen waarvan 670 met betrekking tot de verkleuring van het vlees.
Euro 2024: Marokko is inspiratiebron voor Europees team
Marokko: Emiraten financieren HSL Kenitra-Marrakech
Hafid Derradji beschuldigt FIFA-baas van corruptie door Marokko
Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang
Israël raadt reizen naar Marokko sterk af
Algerijnse journalist ontvangt prijs voor Marokko-haat
Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang
Legt Ryanair nieuw beleid op aan reizigers naar Marokko?
Bouw Mohammed VI-toren in laatste fase
Slecht nieuws voor Belg die in Marokko gevangen zit
Marokko: schokkende aanval in ziekenhuis Inezgane
Schotse globetrotter Alice Morrison ontkracht clichébeeld van Marokko (video)
Marokkaanse Nederlander staat terecht in Marokko voor doodrijden gendarme
Wereld-Marokkaan vermoordt moeder in Casablanca