9 september 2017 - 19:15 - Marokko
In een verklaring op woensdag heeft de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA de resultaten bekendgemaakt van de analyses omtrent de kleurverandering van vlees van schapen die voor het Offerfeest werden geslacht.
Honderden mensen deelden in de dagen na het feest foto’s van schapenvlees dat soms blauwachtig, soms groen en zelfs grijs was geworden.
Volgens de ONSSA is de « verkleuring van het vlees voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bacteriën die onmiddellijk na het slachten van de karkas naar het vlees migreerden omdat het immuunsysteem stopte met functioneren ».
De warmte en de niet naleving van de hygiënische normen, alsook de omstandigheden waarin het vlees werd behouden bevorderden de verspreiding van de bacteriën.
In Marokko werden voor Eid ul-Adha 5,5 miljoen dieren geslacht. De ONSSA kreeg 1449 klachten binnen waarvan 670 met betrekking tot de verkleuring van het vlees.
Marokkaanse stad bij beste honeymoon bestemmingen
Spanje vecht voor WK 2030-kandidatuur met Marokko
Ramadan, maand van verspilling in Marokko
Marokkaanse boeren in vizier belastingdienst
Historische prestatie voor Tanger Med
Radiopresentator Momo betaalt hoge prijs voor grap
Marokkaanse stad bij beste honeymoon bestemmingen
Ramadan, maand van verspilling in Marokko
Algerije: onteigening panden Rabat "gesloten dossier"
Nieuwe aardbeving treft regio Marrakech
Zware beschuldigingen tegen Naciri en Bioui in "Escobar van de Woestijn"-zaak
Waarom een tunnel en geen brug tussen Marokko en Spanje?
Bejaarde Brit trotseert Sahara voor goed doel
Rijbewijs halen in Marokko wordt pak lastiger