Zoeken

Verenigd Koninkrijk: tweede pcr-test voor Marokkaanse reizigers

12 februari 2021 - 15:20 - Wereld

©

Het Verenigd Koninkrijk wil dat Marokkanen die naar het land afreizen op de achtste dag van hun verplichte quarantaine een pcr-test afleggen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dat gisteren gemeld. Ook bij binnenkomst moeten reizigers een negatieve pcr-test tonen.

De minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, meldt aan het Britse parlement dat de beslissing vanaf maandag in zal gaan. Op deze manier wil het ministerie voorkomen dat nieuwe varianten van het coronavirus het land binnenkomen. Het testen van reizigers na acht dagen in isolatie moet meer bescherming bieden. Op deze manier blijft er zicht op mogelijke nieuwe varianten en hoe de verspreiding hiervan het beste voorkomen kan worden.

In Europa is het Verenigd Koninkrijk het hardst getroffen door het coronavirus. Ongeveer 112.000 mensen zijn aan het coronavirus overleden. Daarnaast kent het koninkrijk een nieuwe en meer besmettelijke variant van het coronavirus.

Om de restricties te kunnen versoepelen wil de Britse regering de meest kwetsbare groepen halverwege februari al ingeënt hebben. Dat zijn ongeveer 15 miljoen mensen. Sinds de lancering van het vaccinatieprogramma hebben al 12,3 miljoen Britten de eerste dosis van het vaccin gekregen.

Bladna.nl