Zoeken

Veiligheidsmaatregelen Marokko opnieuw opgeschroefd na aanslag Tunesië

27 november 2015 - 14:07 - Marokko

©

De veiligheidsmaatregelen in Marokko zijn opnieuw opgeschroefd na de terreuraanval van afgelopen dinsdag in Tunesië. Bij de aanslag op een bus van de presidentiële garde vielen twaalf doden. Marokko had reeds strengere veiligheidsmaatregelen getroffen na de aanslagen van Parijs op 13 november.

De nieuwe maatregelen hebben voornamelijk betrekking tot de grenzen, havens en luchthavens volgens Al Massae. Marokko wil koste wat het kost vermijden dat terroristen het land binnenkomen.

De Marokkaanse autoriteiten hebben ook besloten om de meeste vakanties van de leden van de veiligheidsdiensten te annuleren en de veiligheid rond diplomatieke vertegenwoordigingen, publieke instellingen en toeristische plaatsen te verhogen.

Nog steeds volgens dezelfde bron wordt extra aandacht besteed aan sociale netwerken en jihadistische websites. Eerder deze week berichtten Marokkaanse media dat Daesh Marokko met "verwoestende aanvallen" bedreigt omdat het koninkrijk Frankrijk en België helpt bij het onderzoek naar de aanslagen van Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team