Zoeken

Frankrijk rekent op Marokko voor beveiliging Olympische Spelen

2 juli 2024 - 21:20 - Wereld

©

Frankrijk rekent op de ervaring van Marokko op het gebied van veiligheid om de Olympische Spelen in Parijs, die van 26 juli tot 11 augustus plaatsvinden, succesvol te laten verlopen.

Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Marokkaanse veiligheidsdiensten DGSN en DGST, bracht eind juni een werkbezoek aan Frankrijk op uitnodiging van Franse veiligheidsfunctionarissen. Hij had gesprekken met vertegenwoordigers van de nationale politie, de binnenlandse veiligheidsdienst en de buitenlandse veiligheidsdienst over het versterken van de samenwerking op verschillende gebieden. Tijdens dit bezoek ontving Hammouchi een gouden eremedaille van de Franse politie als erkenning voor zijn bijdrage aan de veiligheidssamenwerking.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten op Olympische Spelen in Parijs?

In april sloten beide landen al een overeenkomst om samen te werken aan de beveiliging van de Olympische Spelen. Deze overeenkomst past in het kader van de versterkte samenwerking tussen Rabat en Parijs op het gebied van veiligheid. Marokko heeft Frankrijk in het verleden geholpen bij het voorkomen van verschillende terroristische aanslagen, waaronder een geplande aanval op een joodse supermarkt in Parijs in 2015.

Lees ook: Veiligheid op Olympische Spelen 2024: Frankrijk zoekt Marokkaanse expertise

Marokko heeft ruime ervaring met het waarborgen van veiligheid bij grote evenementen. In 2022 deelde het koninkrijk zijn expertise op het gebied van cyberbeveiliging en evenementenbeveiliging ook met Qatar tijdens het WK voetbal, een bijdrage die zeer werd gewaardeerd door de Qatarese autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team