Zoeken

Canadese verantwoordelijke in opspraak na vakantie in Marokko

15 juni 2020 - 17:00 - Wereld

©

Terwijl de eerste coronavirus besmettingen werden geregistreerd in Canada besloot de nationale directeur voor Gezondheid van Quebec, Dokter Horacio Arruda, naar Marokko te reizen voor een vakantie van twaalf dagen.

Arruda kwam op woensdag 26 februari in Marokko aan en keerde op zondag 8 maart terug naar Montréal. Tijdens zijn verblijf in Marokko nam hij deel aan het congres "Officine Expo 2020" waar hij zelfs een conferentie animeerde over de legalisering van cannabis.

Op 27 februari werd een eerste coronavirus besmetting officieel bevestigd in Quebec. Intussen overleden al 5000 mensen aan de gevolgen van het virus in de Canadese provincie. Dat is 60 procent van alle overlijdens sinds het begin van de pandemie in Canada.

Horacio Arruba is door zijn reis in Marokko in opspraak gekomen. De oppositie bracht de zaak naar buiten en stelt dat de afwezigheid van de hoge verantwoordelijke "gevaarlijk was voor Quebec". Door de afwezigheid van Arruba zouden namelijk "te laat maatregelen zijn getroffen", wat een "directe impact heeft gehad op de vooruitgang van het virus".

Bladna.nl