Zoeken

Marokkaan in Italië 4 jaar cel in vanwege banden met Daesh

18 september 2017 - 15:30 - Wereld

©

Een 25-jarige Marokkaan is in Italië tot 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn banden met de terroristische organisatie Daesh.

Mehdi Hamil kwam in 2005 in Italië aan. Hij werd in 2015 in Turkije gearresteerd toen hij de Syrische grens wilde oversteken om zich bij Daesh aan te sluiten. In zijn spullen vond de politie toen militaire kleding, een gebedstapijtje, een boek over hoe moslims zich moeten gedragen, twee mobiele telefoons en 800 euro.

De twintiger werd in januari 2016 aan Italië uitgeleverd. Onderzoek toonde aan dat hij in telefonisch contact was met strijders van Daesh in Syrië en Irak.

Mehdi Hamil kende onder meer medeplichtigen van Anas El Abboubi, een Marokkaan die de Italiaanse tak van de jihadistische beweging « Sharia 4 » oprichtte. El Abboubi werd in 2013 gearresteerd. Hamil had ook contacten met een Belg die nauw bevriend was met Ayoub El Khazzani, de man die in augustus een aanslag in een trein tussen Amsterdam en Parijs wilde plegen maar door passagiers werd overmeesterd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team