Uitslag wedstrijd: Marokko verslaat Zuid-Korea met 3-1

11 oktober 2017 - 11:00 - Sport

©

Nieuwe overwinning voor Marokko. De Atlas Leeuwen hebben dinsdag Zuid-Korea in een vriendschappelijk duel in Zwitserland met 3-1 verslagen.

Oussama Tannane opende de score. De aanvaller van Las Palmas maakte de twee eerste doelpunten van de wedstrijd in de 7e en 11e minuut. Ismail El Haddad scoorde het derde doelpunt van Marokko net voor het einde van de eerste helft in de 46e minuut. Tottenham-aanvaller Heung-Min Son scoorde een penalty voor Zuid-Korea in de 67e minuut.

Het Tissot Arena in Biel was bijna leeg maar het merendeel van de aanwezige supporters waren Marokkanen. Nieuwkomer Amine Harit, die enkele weken geleden de keuze maakte om voor Marokko uit te komen, deed tijdens de wedstrijd tegen Zuid-Korea zijn eerste stappen bij de Atlas Leeuwen. De Frans-Marokkaanse middenvelder stond ruim een uur op het veld en maakte twee beslissende assists.

Het is de vierde keer dat Marokko en Zuid-Korea tegen elkaar speelden na de Olympische Spelen in Barcelona in 1992, in Sydney in het jaar 2000 en tijdens een voetbaltoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten in 2001. Merkwaardig is dat de drie eerste wedstrijden in een 1-1 gelijkspel eindigden.

Het oefenduel van dinsdag is de laatste voorbereidingswedstrijd van Marokko voor het beslissend kwalificatieduel tegen Ivoorkust op 11 november. De Atlas Leeuwen wonnen afgelopen zaterdag met 3-0 tegen Gabon en zijn nu eerste in Groep C met negen punten. Ivoorkust volgt met één punt minder. Wil Marokko zich voor het WK-2017 in Rusland plaatsen dan is een gelijkspel of een overwinning verplicht.