Marokko verslaat Algerije en plaatst zich voor African Championship of Nations 2020

20 oktober 2019 - 14:30 - Sport

©

Marokko geeft zich zaterdagavond geplaatst voor de African Championship of Nations 2020 in Kameroen door Algerije met 3-0 te verslaan.

Het lokaal Marokkaans elftal speelde een uitstekende wedstrijd en was gedurende de 90 minuten spel veel georganiseerder dan de Fennecs.

Badr Badoun opende de score voor Marokko op een strafschop in de 27e minuut. Een tweede doelpunt volgde enkele minuten later, in de 32e minuut, dankzij Hamid Abaddad. Mohamed Nahiri maakte het derde en laatste doelpunt van het duel in de 41e minuut.

De spelers van Houssine Ammouta wisten zelfs bondscoach Vahid Halilhodzic, die de wedstrijd bijwoonde, positief te verassen.

Voor hun kwalificatie voor de African Championship of Nations 2020 zullen alle spelers een premie van 200.000 dirham ontvangen van de Marokkaanse voetbalbond.