Zoeken

Turkse minister in Marokko om crisis te bezweren

16 januari 2020 - 17:50 - Economie

©

De betrekkingen tussen Marokko en Turkije zijn al weken gespannen vanwege de onevenwichtige vrijhandelsovereenkomst tussen de twee landen.

Ruhsar Pekcan, Turkse minister van Handel, was donderdag in Rabat om de crisis tussen de twee landen te bezweren. Ze nam dezelfde dag deel aan de Gemengde Commissie Turkije-Marokko over de vrijhandelsovereenkomst.

De Marokkaanse economie zou jaarlijks 2 miljard dollar verliezen door de vrijhandelsovereenkomst met Turkije. Minister Moulay Hafid Elalamy van Handel en Industrie, onthulde dat enkele weken geleden in het parlement. "We hebben problemen met geen enkel land, maar we kunnen niet toestaan dat een land banen in ons land doet verdwijnen.", verklaarde hij toen, eraan toevoegend dat zijn afdeling bereid was om de overeenkomst te beëindigen.

Ruhsar Pekcan is in Marokko met een belangrijke zakendelegatie volgens persagentschap Anadolu. Er staan onder meer ontmoetingen gepland met Mohamed Benchaâboun, minister van Economie en Financiën, Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie en Handel en Abdelkader Amara, minister van Uitrusting, Transport, Logistiek en water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team