Zoeken

Tram Rabat operationeel op 23 mei

22 mei 2011 - 21:00 - Marokko

©

De brug Hassan II en de twee tramlijnen Rabat-Sale werden woensdag ingehuldigd door Koning Mohammed VI. Het doel van beide projecten is een betere verkeersdoorstroming te waarborgen tussen de twee oevers van de Bouregreg.

Voor de realisatie van deze projecten was een investering van 4,7 miljard dirhams uitgereikt, de Hassan II brug en de tram zijn een belangrijke fase in de ontwikkeling van de Bouregreg-vallei.

De tram, groen transport, comfortabel en punctueel, vereiste 3,5 miljard dirham en zal zowat 1000 jobs creëren tijdens de in bedrijfstellingsfase. Dit nieuwe vervoermiddel, die in dienst zal treden tussen 23 mei en 30 juni zal over 19,5 km lopen en 31 stopplaatsen bedienen.

De eerste tramlijn zal starten vanaf de campus van Madinat Al Irfane te Rabat naar de Karima wijk in Salé, de tweede start aan de busstelplaats van Salé en eindigt aan de tijdelijke eindhalte van Bab Chellah te Rabat.

De nieuwe Hassan II-brug, die 1,2 miljard dirham kostte, heeft een lengte van 1,2 km, een breedte van 46 meter en een hoogte van 12,8 meter en werd volledig vervaardigd door Marokkaanse bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team