Zoeken

Noorden van Spanje ondanks gesloten grenzen Marokko gereed voor wereld-Marokkanen

24 juli 2020 - 18:30 - Wereld

©

Het directoraat voor Verkeer van de Baskische regering in het noorden van Spanje stelt dat dit weekend samen met de 1e augustus de meest drukke dagen zullen zijn van deze zomerperiode op Spaanse wegen.

Sinds het begin van de zomer zijn al vijf mensen omgekomen bij ongevallen op Baskische wegen, twee meer dan afgelopen zomer.

Sonia Díaz de Corcuera, directrice van het directoraat voor Verkeer, vertelde tijdens een persconferentie dat door de coronacrisis, het intern verkeer op Baskische wegen naar nabijgelegen autonome gemeenschappen sterk is toegenomen.

Volgens de verantwoordelijke is de regio tevens gereed om Marokkanen en andere reizigers die zich via Spanje naar Noord-Afrika willen begeven te verwelkomen. Besluit Marokko zijn grenzen met Spanje te heropenen, dan zullen nog extra maatregelen worden getroffen om het verkeer vlot te houden.

Zoals elke zomer is het op de Baskische wegen ook druk vanwege de doorgang van toeristen uit het noorden van Europa die de vakantie in Portugal doorbrengen. Om de reis vlot te laten verlopen werden 5000 brochures in het Engels, het Frans, het Arabisch, het Baskisch en het Spaans gedrukt, waarin de coronaregels zoals het dragen van een mondmasker en het belang van de sociale afstand worden uitgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team