Zoeken

TikToker Ayoub helpt zwerfkatten in Casablanca (video)

15 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

De 28-jarige Ayoub Ghachaoui uit Casablanca staat op TikTok bekend om zijn zorg en liefde voor de zwerfkatten en -honden in zijn stad.

Ayoub Ghachaoui is ondanks zijn jonge leeftijd al de oprichter en beheerder van een dierenwinkel in de wijk Sidi Othmane, waar hij een kleine ruimte heeft ingericht voor katten en honden die hij van de straat haalt. Daar verzorgt hij bijvoorbeeld een hond met schurft (een besmettelijke huidziekte veroorzaakt door een parasiet), of zwerfkatten die op zoek zijn naar een nieuwe familie, zoals een nest groenogige, driekleurige kittens. Ghachaoui vertelt aan Le360 hoe zijn video’s geleidelijk viraal zijn gegaan.

Lees ook: Marokkaanse katten zoeken gezin in Verenigd Koninkrijk

De jongeman heeft een diploma computerbeheer en een managementdiploma, maar toen hij geen baan kon vinden besloot hij een dierenwinkel te openen. Kort nadat zijn project werkelijkheid werd, en om zijn liefde voor katten en honden te communiceren, begon hij video’s te delen op TikTok over gezonde kattenvoer. Later begon hij ook video’s van katten en honden te delen die medische hulp nodig hebben.

Lees ook: Casablanca gaat 6550 zwerfhonden en katten steriliseren

Zijn aanhang op TikTok is sindsdien gestaag gegroeid en hij ontvangt veel berichtjes van mensen die hem bedanken voor zijn werk en hem aansporen om voor deze dieren te blijven zorgen. Ayoub heeft tijdens zijn wandelingen in Casablanca ook een jonge vrouw ontmoet die ongeveer 50 katten in haar eigen huis opvangt. De jongeman brengt haar van tijd tot tijd droge kattenvoer en terrines uit zijn dierenwinkel, en helpt haar ook bij het vinden van adoptiegezinnen.

https://www.youtube.com/watch?v=

w5UNj-5ggDs

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team