Zoeken

Hoge havenfunctionarissen in Noord-Marokko veroordeeld

28 april 2024 - 19:30 - Marokko

©

Meerdere oud-functionarissen met hoge posities in de havens van Tanger Ville, Kenitra en M’diq zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen voor verduistering van overheidsgelden en betrokkenheid bij de vervalsing en het gebruik van officiële documenten.

De zaak begon met een klacht van de Marokkaanse Vereniging van Zeevaartofficieren van de haven Tanger Ville bij de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat. De vereniging beschuldigde de functionarissen van "verduistering van overheidsgelden" nadat ze een groep bedrijven die aanbestedingen hadden gewonnen, de opdracht hadden gegeven voor het onderhoud van sleepboten en loodsboten, wat werd uitgebreid naar andere havens zoals Asfi, Agadir, Jorf Lasfar en de verbindingshaven in M’diq, meldt Al 3omk.

Lees ook: Tanger: ambtenaren zwaar gestraft

Onlangs heeft de strafrechterlijke kamer in eerste aanleg voor financiële misdaden van de rechtbank van eerste aanleg in Rabat haar uitspraak gedaan. De chef van de afdeling maritieme operaties van de haven Tanger Ville werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham voor verduistering van overheidsgelden en betrokkenheid bij de vervalsing en het gebruik van officiële documenten.

Lees ook: Schandaal in Fez : parlementsleden en ambtenaren betrokken bij enorme fraude

Zes andere functionarissen werden veroordeeld tot straffen van één tot twee jaar gevangenis. Onder hen bevinden zich het voormalig hoofd van de dienst koopvaardij in Tetouan, het hoofd van de maritieme afdeling van de haven van Kenitra, een gepensioneerde havenmedewerker, een voormalig maritieme expert en een handelaar in visserijuitrusting. Twee personen kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team