Zoeken

Koning Mohammed VI hielp judoka Teddy Riner in het geheim

15 mei 2019 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zou de bekende judokampioen Teddy Rinner in het geheim hebben geholpen om de judo-afdeling van de Franse PSG te heropenen.

Volgens een onderzoek van Mediapart stond Riner in 2017 op het punt om zonder club te blijven na het besluit van Levallois Sporting Club om zijn contract niet te verlengen. Riner zou een overeenkomst met Orléans sluiten maar werd op het laatste moment door de Paris Saint-Germain (PSG) gecontacteerd om de "PSG Judo" afdeling opnieuw te openen.

Het onderzoek van Mediapart toont echter aan dat de afdeling enkel werd heropend om Teddy Riner een baan en een confortable salaris van 40.000 euro per maand te bezorgen. Dat gebeurde op verzoek van Koning Mohammed VI bij de Emir van Qatar, eigenaar van PSG.

Mediapart houdt ook vol dan Riner, die toen pas tot "ambassadeur van Itissalat al-Maghrib werd benoemd", zijn invloed gebruikte zodat Marokko de organisatie toegekend zou krijgen van zes belangrijke judo-competities, waaronder het WK-judo in november 2017 in Marrakech.

Teddy Riner ontkent de informatie maar bevestigt wel dat hij de steun heeft van Marokko omdat hij "de judo in Afrika wil bevorderen" en het koninkrijk in het verleden "met succes grote competities heeft georganiseerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team