Zoeken

Tunesië weigert toegang aan Hassan Kettani

22 mei 2012 - 13:37 - Marokkanen in het buitenland

©

Vorige week maandag heeft Tunesië de toegang geweigerd aan de Marokkaanse salafistische sjeiks Hassan Kettani en Omar El Haddouchi. Beiden staan namelijk op een lijst van verboden personen, daterend uit de tijd van de afgezette Tunesische president Zine al Abidine Ben Ali.

De twee predikanten zijn een tijd op de luchthaven van Carthago gehouden alvorens op een vlucht naar Marokko te worden gezet. Beiden worden in Tunesië beschouwd als een gevaar voor de nationale veiligheid.

Bij zijn terugkeer in Marokko, heeft Hassan Kettani een brief gestuurd naar de Tunesische minister van Binnenlandse Zaken Ali Larayedh, vragend zijn naam van de bovenvermelde lijst te halen. Ironisch is dat Ali Larayedh ook op deze lijst staat volgens de Tunesische media.

De Marokkaanse predikanten hebben inmiddels te horen gekregen van een Tunesische overheidsbron, dat hun namen binnen de twee weken uit de lijst van "veroordeelde terroristen" zullen worden gehaald.

Hassan Kettani en Omar El Haddouchi, veroordeeld in 2003 tot 25 en 30 jaar gevangenis voor hun betrokkenheid bij de bomaanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca, hadden in februari van een koninklijk pardon genoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team