Zoeken

Eigenaars zand- en steengroeven in Marokko gekend

14 november 2012 - 18:56 - Marokko

©

Invloedrijke persoonlijkheden, politici, staatslieden en hoge ambtenaren, behoren tot de eigenaars van zand- en steengroeven in Marokko, volgens een lijst dat maandag is vrijgegeven door de regering.

In totaal telt het land 1885 zand- en steengroeven die worden geëxploiteerd door 1257 bedrijven en 628 privé-personen. De meeste vergunningen staan op naam van een partner, vriend of familielid.

In de regio Meknès-Tafilalet bevinden zich de meeste zand- en steengroeven, gevolgd door Chaouia-Ouerdigha (239) en Souss-Massa-Daraa (180). De rest is verspreid over het hele land. 1080 zand- en steengroeven zijn actueel in gebruik, 429 liggen plat en 376 zijn verlaten, in de meeste gevallen zonder dat de sites werden gerehabiliteerd.

De maximale exploitatie, vastgesteld op 150.000m ³, wordt niet gerespecteerd door meer dan 25% van de eigenaars. Ook vertegenwoordigen ongeautoriseerde zand- en steengroeven een verlies van vijf miljard dirham voor de Staat.

Het Ministerie van Uitrusting beloofde de lijst van zand- en steengroeveneigenaars al maanden. In Marokko oordeelt men dat het doel puur mediatiek is.

Lijst eigenaars zand- en steengroeven Marokko

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team