Zoeken

Twee jaar cel voor hijsen Tawhid-vlag in Tetouan

29 november 2014 - 14:19 - Marokko

©

Abdelmalek El Makrini, 17-jarige Marokkaan uit Frankrijk, is tot twee jaar cel veroordeeld omdat hij tijdens de zomervakantie de Tawhid-vlag op het huis van zijn ouders in Tetouan had gehesen.

De jongeman was in augustus gearresteerd omdat de politie dacht dat hij de vlag van ISIS had gehesen. Hij werd door de rechtbank in Rabat veroordeeld volgens een eerder dit jaar gestemde wet over terrorisme.

In een verklaring aan Marokkaanse media stelde de advocaat van Abdelmalek dat de rechter reeds zijn besluit had genomen toen hij de zaal binnenkwam. De eerste vraag die hij stelde is waarom zijn klant de vlag van Daech had gehesen, terwijl er in het politierapport enkel wordt gesproken over "een vlag".

Na onderzoek bleek namelijk dat het de vlag van de groepering Attawahid was en niet van de Islamitische Staat. Dit werd ook bevestigd door de procureur-generaal.

Abdelmalek El Makrini, leerling in het middelbaar onderwijs in Frankrijk, heeft een jeugdfout gemaakt. Zijn advocaat hoopt dat aan te tonen in beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team