Zoeken

Tanger bouwt ondergrondse parkeergarages

16 januari 2014 - 18:30 - Economie

©

Tanger gaat in de komend maanden acht ondergrondse parkeergarages laten bouwen. De Noord-Marokkaanse stad had hierover enkele tijd geleden een aanbesteding uitgeschreven.

Volgens L’Économiste moest de toekomstige ontwikkelaar en beheerder van deze parkeergarages op 10 januari bekend worden gemaakt. Om meer tijd te geven aan de kandidaten werd dat uitgesteld naar 28 januari.

In het centrum van Tanger, net zoals in de meeste grote steden van Marokko, wordt het steeds moeilijker om een ​​parkeerplaats te vinden. Volgens de krant "breidt deze nachtmerrie zich snel uit naar andere wijken", ondanks dat de stad reeds over een zestal parkings beschikt.

Er werd ook even gedacht aan de bouw van bovengrondse parkeergarages op meerder verdiepingen, maar in het centrum van Tanger is daar geen ruimte meer voor.

De stad zegt niets aan deze parkeergarages te willen verdienen. De bedoeling is enkel een oplossing te vinden voor de toenemende parkeerdruk en een vlot verkeer te waarborgen.

Bovendien zal er worden geïnvesteerd in de veiligheid van de ondergrondse parkeergarages, met name door het aanbrengen van bewakingscamera’s.

Bladna.nl