Zoeken

Marokko verbiedt gebruik staatsvoertuigen tijdens het weekend

30 maart 2014 - 20:30 - Economie

©

De Marokkaanse overheid wil het gebruik van staatsvoertuigen tijdens het weekend verbieden. Ambtenaren zullen hun functieauto in het weekend enkel mogen gebruiken wanneer ze daar een speciale toestemming voor krijgen. De regering wil op die manier geld besparen op de overheidsuitgaven.

Volgens L’Économiste werkt Premier Benkirane zelf aan een circulaire hierover. Deze zou bijna klaar zijn en in de komende dagen worden gepubliceerd. Enkele weken geleden had de regering reeds aan ambtenaren verboden om tijdens het weekend te tanken.

Ambtenaren in Marokko die over een functieauto beschikken, hebben momenteel ook recht op een reiskostenvergoeding. Een hooggeplaatste ambtenaar vertelde aan de krant dat ook daar binnenkort verandering in komt. Volgens hem zullen degenen die een vergoeding krijgen voor hun verplaatsingen, geen recht meer hebben op een functieauto.

De circulaire voorziet ook de inbeslagname van auto’s ouder dan 10 jaar. Deze beslissing werd eerder al genomen maar niet uitgevoerd vanwege een gebrek aan financiële middelen. Het wagenpark van de staat wordt geschat op 76.643 voertuigen met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar.

De laatste hervorming van dit type dateert van 1998 toen Abderrahman el-Youssoufi Premier was. Indertijd was 16% van het wagenpark van de staat aan ambtenaren verkocht om geld te besparen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team