Zoeken

Tanger: jongen verlamd na mishandeling door kaïd en militairen (video)

6 mei 2018 - 17:00 - Gemeenschap

©

De wilaya van Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft gereageerd op de publicatie van een video van een jongen die de kaïd en militairen van geweld beschuldigt.

Alyaoum24 publiceerde een video op YouTube waarin de jonge Brahim zijn verhaal vertelt. De jongen heeft sinds de mishandeling veel moeite om zich te verplaatsen en om te spreken. Hij stelt drie uur lang door de overheidsagenten te zijn mishandeld en met verkrachting te zijn bedreigd.

De mishandelingen zouden op 21 april hebben plaatsgevonden. De kaïd werd vergezeld door de militairen om straatverkopers in de wijk Beni Mekada in Tanger weg te jagen. Brahim werd verward met een straatverkoper en in een voertuig meegenomen waar hij drie uur lang werd geslagen. Hij werd vervolgens buiten een bioscoop achtergelaten.

Brahim werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij is sindsdien deels verlamd en heeft veel moeite om zichzelf uit te drukken en te eten. In de stad werden meerdere demonstraties georganiseerd om de tiener te steunen. De kaïd en de drie militairen die hem hielpen werden gestraft.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team