Zoeken

Marokkaanse hapjes met kip en mozzarella

Marokkaanse hapjes met kip en mozzarella
Ingrediënten

Deeg:

 500 g bloem
 160 g geraspte kaas
 160 g boter
 1 eetlepel gehakte peterselie
 Zout
 15 ml water

Vulling:

 1 eetlepel olie
 300 g kipgehakt
 1 eetlepel gehakte peterselie
 Zout en peper
 1 fijngesneden en lichtjes gebakken ajuin
 150 g mozzarella

Decoratie:

 1 opgeklopt ei
 Sesamzaad

Meng de bloem, geraspte kaas, boter, peterselie, water en zout in een grote kom. Goed kneden tot een zacht deeg.

Warm de olie op in een pan en bak er het kipgehakt en de peterselie op een zacht vuurtje. Voeg de ajuin toe en haal van het vuur zodra het gehakt gaar is. Doe het gehakt in een kom en meng met de mozzarella kaas.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Het deeg moet ongeveer 3 mm dik zijn. Verdeel de vulling in kleine en gelijke porties op het deeg. Laat ongeveer 4 cm tussen elke porties.

Plooi het deeg over de kleine porties vulling en snijdt om rechthoekjes te vormen. Druk de kanten goed af met een vork en bestrijk de hapjes met een beetje opgeklopt ei.

Verwarm de oven voor op 180°. Leg de Marokkaanse hapjes op een ingevette bakplaat en laat in de oven bakken tot ze mooi goudbruin zijn.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 70 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team