Zoeken

Stef Blok prijst leiderschap Marokko in strijd tegen terrorisme

27 september 2019 - 09:56 - Wereld

©

Stef Blok, Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, heeft woensdag in New York de leiderschap van Marokko in de strijd tegen het terrorisme geprezen.

De bewindsman deed dat tijdens het Global Counterterrorism Forum (GCTF) op de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de 193 lidstaten werd onder meer over de aanpak tegen terrorisme gesproken.

Stef Blok, die de bijeenkomst co-presideerde met Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, sprak vol lof over de uitstekende samenwerking van Marokko en Nederland in de strijd tegen het terrorisme.

"Terrorisme blijft onze samenlevingen bedreigen en we moeten daarom dit fenomeen blijven bestrijden (...) en waakzaam blijven" voor extremistische groeperingen in de wereld, benadrukte de minister tijdens de 10e ministeriële bijeenkomst.

In een verklaring aan persagentschap MAP prees Blok ook de "nauwe betrekkingen" tussen Marokko en Nederland op alle niveau’s en "de belangrijke rol van Marokko in Noord-Afrika en de hele regio".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team