Zoeken

Spanje weigert nationaliteit aan Taekwondo-kampioen Abdelhamid Abdouni

29 april 2023 - 10:00 - Sport

©

De Spaanse justitie heeft geweigerd de nationaliteit toe te kennen aan Abdelhamid Abdouni, de Marokkaanse kampioen Taekwondo in de categorie onder 74 kg. Het hof verwijt de Spaanse Taekwondo Federatie dat zij niet de nodige stappen heeft ondernomen voor de procedure. Daarom heeft Abdouni ervoor gekozen om voor Marokko uit te komen.

De 20-jarige Abdelhamid Abdouni woont sinds drie jaar en half in Spanje, maar zijn pogingen om de Spaanse nationaliteit te verkrijgen leverden geen resultaat. De jongeman is de lange administratieve procedures beu. Abdouni probeerde de Spaanse nationaliteit te verkrijgen met behulp van zijn club, Taekwondo Moncada, maar het ministerie van Justitie was van mening dat de Spaanse Taekwondo Federatie niet de juiste stappen heeft ondernomen om de nationaliteit voor de Marokkaan te verkrijgen.

Lees ook: Kampioen die Marokko illegaal verliet vecht nu voor Spanje

"De weigering lijkt me ongelooflijk", aldus Abdouni. "Dat er geen rekening wordt gehouden met mijn specifieke situatie en dat ze me antwoorden dat de Federatie niets heeft gedaan, terwijl ze wel een rapport heeft gestuurd en ik ook nog moest bellen om aan te dringen. Ik ben het moe en concentreer me nu op de wedstrijden met mijn club en mijn land," vertelt Abdouni, die vorige week tot Marokkaans kampioen Taekwondo in de categorie -74kg werd gekroond, aan Yo Soy Noticia.

De jongeman droomt ervan om naar de Olympische Spelen te gaan in de categorie -68kg, "Ook mijn voor mijn ouders is dit een droom en ik wil dat graag realiseren. Ik weet dat ik in 2024 of 2028 naar de Spelen zal gaan, omdat ik zal winnen", zegt hij. De in Moncada wonende Marokkaan neemt dit weekend deel aan het Europees Clubkampioenschap. Vorig jaar won hij de bronzen medaille in de competitie met de Moncada Taekwondo Club. Hij zal dit jaar echter niet kunnen deelnemen aan het Europees individueel kampioenschap, ondanks het feit dat hij de huidige Spaanse vice-kampioen is in de categorie -68 kg.

Lees ook: Atlete Madjida Maayouf vecht voor de Spaanse nationaliteit

Abdouni is al deze bureaucratie beu en komt liever uit voor zijn land van oorsprong, want in Spanje "hebben ze me laten zien dat ze niet om mijn situatie geven", zegt de drievoudige Spaanse vice-kampioen in de categorie -68 kg. Hij vertelt dat hij elke dag traint om beter te worden en zijn doelen te bereiken. Als Marokkaans kampioen zou hij kunnen deelnemen aan het WK Taekwondo dat over een maand gepland staat. "Binnenkort wordt de shortlist gepubliceerd en ik hoop dat mijn naam erop zal staan. Ik wil het echt goed doen op het WK en vechten om de beste te zijn, ik hoop dat ik dit jaar kan gaan", zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team