Zoeken

Spanje: machtsvertoon om Marokko bang te maken

25 februari 2020 - 15:20 - Wereld

©

In het zuiden van Spanje en met name in de regio van Malaga, werden in de afgelopen weken meerdere militaire oefeningen georganiseerd.

Volgens plaatselijke media is dit machtsvertoon enkel bedoeld om Marokko te intimideren. De betrekkingen tussen de twee landen zijn al enkele weken gespannen vanwege het besluit van Rabat om zijn maritieme zone af te bakenen en de maatregelen die werden getroffen om de smokkel en de handel met Sebta en Melilla te remmen.

In totaal namen ruim 800 militairen aan de oefeningen deel. Voor de manoeuvres werden onder meer Hawk, Nasams en Mistral raketsystemen en Oerlikon 35/90 kanonnen gebruikt. Het oorlogsschip F-102 admiraal Juan de Borbón dat over een Aegis-gevechtssysteem beschikt, nam ook deel aan de oefening.

Marokko besloot eind vorig jaar om zijn territoriale wateren te begrenzen. Twee wetsvoorstellen in die zin werden in december goedgekeurd. Het doel is de zeegrenzen met Spanje en Mauritanië vast te leggen en de soevereiniteit over de territoriale wateren van de Sahara te benadrukken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team