Zoeken

Spaanse Marokkanen kunnen naar Spanje terugkeren

16 april 2020 - 17:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko heeft ingestemd met de terugkeer van Spaanse Marokkanen naar Spanje. Wel moet het Zuid-Europees land voor hun repatriëring zorgen.

De vereniging Itran heeft een beroep gedaan op de Spaanse minister van Buitenlandse zaken Arancha González Laya om de repatriëring van Spaanse Marokkanen te regelen.

Volgens de organisatie heeft Rabat de terugkeer van Marokkanen naar de gastlanden nooit verboden maar oordeelt dat de repatriëring door deze landen moet worden georganiseerd.

Europa Press vernam van Mohamed Alami Susi, voorzitter van Itran, dat het voornamelijk gaat om mensen wiens families in het buitenland zijn gebleven, mensen die geen geld hebben, medicijnen nodig hebben of ernstig ziek zijn.

Alami Susi hekelde wel het feit dat toen de grenzen van Sebta en Melilla uitzonderlijk waren geopend om Spanjaarden te laten vertrekken, Marokkanen uit Europa de grens niet over mochten. Sinds de sluiting van de grenzen en het luchtruim vertrok slechts één vliegtuig naar Spanje met 150 Spanjaarden aan boord. Ook toen mochten Marokkanen uit Spanje niet meevliegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team