Zoeken

Spaanse crisisslachtoffers verkopen liefst auto in Marokko

19 december 2013 - 11:58 - Marokko

©

Inwoners van Melilla die onder de economische crisis leiden, kiezen er massaal voor om hun auto in Marokko te verkopen, waar de prijs van tweedehandswagens veel hoger ligt.

José Guerrero Cámara, politiewoordvoerder van Melilla, bevestigde aan El Faro Digital een sterke toename van mensen uit de autonome stad die hun auto in Marokko gaan verkopen. Hij waarschuwt echter dat deze praktijk niet zonder risico is.

Mensen die de avontuur willen ondernemen moeten een ​​aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Een Groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) bij zich hebben is bijvoorbeeld verplicht. Deze wordt regelmatig door de douane-en fiscale diensten opgeëist.

Gebruikte auto’s die in Melilla geen koper vinden of waarvan de reparatiekosten veel hoger liggen dan de waarde van de auto zelf, vinden vrij gemakkelijk een koper in Marokko. Een Renault 19 of 25 kan bijvoorbeeld tot 2000 euro opbrengen, terwijl deze in Spanje niet eens meer verkoopbaar is.

Sommige eigenaren aarzelen ook niet om hun auto als gestolen op te geven na deze in Marokko te hebben verkocht. Zo krijgen ze er nog een vergoeding bij van de verzekering. Het merendeel van deze auto’s dienen later voor de smokkel tussen de enclave en Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team