Zoeken

Spaans onderzoek: Marokkaanse samenleving keurt Jihad goed

4 mei 2018 - 12:00 - Marokko

©

Een Spaanse denktank heeft onlangs een betwistbaar onderzoek gepubliceerd over Marokkanen van de tweede generatie en de Jihad in Spanje.

Het Real Instituto Elcano deed onderzoek naar alle verdachten die tussen 2013 en 2017 aanslagen pleegden in Spanje en ondervroeg mensen met Marokkaanse roots over de Jihad.

In de afgelopen vijf jaar werden 233 terreurverdachten in Spanje aangehouden en 8 anderen doodgeschoten. Het onderzoek toont aan dat 46% daarvan van Marokkaanse afkomst zijn. Spanjaarden vertegenwoordigen 37,9% van de aanslagplegers. De rest is afkomstig uit 19 andere landen. Van de verdachten met Marokkaanse roots werd 53% in Marokko geboren en 29,5% in Spanje.

Volgens de auteurs van het onderzoek is het dus duidelijk dat de "Jihad in Spanje voornamelijk wordt verspreid door mensen met de Marokkaanse nationaliteit of met Marokkaanse ouders" en dat het dus over "een in Marokko bestaand probleem" gaat dat "naar Spanje wordt geëxporteerd"...

De auteurs gaan nog verder en stellen dat sommige lagen van de Marokkaanse bevolking, met name jongeren, worden beïnvloed door een "populaire cultuur" waarbij "heilige strijders in mausolea worden vereerd" en daardoor "openstaan voor islamitische interpretaties, strijders van de Jihad en het martelaarschap".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team