Zoeken

Spaans militair schip vaart nabij Marokko

14 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

Het Spaanse marineschip Meteoro (P-41) is nabij de Marokkaanse kust gesignaleerd. Het schip patrouilleerde rond het eiland Alhoceima.

De aanwezigheid van het oorlogsschip maakt deel uit van de verhoogde bewaking van de Spaanse maritieme zones, met name rond de Chafarinas-eilanden, Alborán, Perejil (Laila), en de rotsen van Alhoceima en Vélez de la Gomera. Deze gebieden liggen nabij de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla en worden door Marokko opgeëist, schrijft het Spaanse medium El Debate.

Lees ook: Marokkaans oorlogsschip Tarik Ibn Ziyad in Barcelona

Marokko voert de druk op op deze gebieden, wat de aanwezigheid van het marineschip zou verklaren. De Spaanse Nationale Veiligheidsstrategie van 2022 benadrukt de noodzaak van speciale bescherming voor Ceuta en Melilla. In dit kader bezoekt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, momenteel Rabat om bilaterale kwesties te bespreken, waaronder de opening van de douaneposten in Ceuta en Melilla en de afbakening van de territoriale wateren van de Canarische Eilanden.

Lees ook: Spaans oorlogsschip nadert Marokkaanse kust

Het marineschip Meteoro vervult niet alleen een toezichtfunctie, maar speelt ook een cruciale rol in de bescherming van de Spaanse maritieme zones. Het is uitgerust om luchteenheden, teams van de infanterie of speciale operatieteams te vervoeren, wat zijn vermogen versterkt om in verschillende operationele scenario’s te reageren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team