Zoeken

Spaans leger werft vrouwen aan die Arabisch spreken

18 december 2019 - 15:40 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Defensie heeft een rekruteringscampagne gelanceerd om Arabisch sprekende vrouwen aan te werven als onderdeel van de inspanningen van het Europees land in de strijd tegen het terrorisme en onconventionele oorlogen.

Volgens een verklaring van Margarita Robles, Spaanse minister va Defensie, hebben de Verenigde Naties opgeroepen tot de aanwerving van meer vrouwen in het leger. De Verenigde Naties en de NATO geven bovendien de voorkeur aan vrouwen die vloeiend Arabisch spreken. Deze vrouwen zullen worden ingezet bij conflicten in Irak en Libië.

Robles bezocht enkele dagen geleden ook de speciale interventie afdeling van het Spaans leger waar meerdere vrouwen het eliteteam integreerden. Tijdens haar bezoek werd een simulatie gehouden van een aanval tegen een terroristische lokatie in Afghanistan of Irak.

Tijdens dergelijke missies worden bepaalde taken toevertrouwd aan vrouwelijke militairen zoals de controle van vrouwen bij checkpoints in de conservatieve samenlevingen. De aanwezigheid van vrouwelijke militairen kan soms ook leiden tot het verkrijgen van gevoelige en cruciale informatie van inheemse vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team