Zoeken

Marokkaanse vrouw zorgt voor sensatie in Spanje (video)

4 december 2019 - 11:20 - Wereld

©

Nadia El Othmani, voorzitster van de vereniging El Amal, wijdt haar leven aan vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld in Spanje. Haar sterke reactie tegen een woordvoerder van de extreemrechtse partij Vox haalde eerder deze week de voorpagina in het Europees land.

De vrouw, die zelf in een rolstoel zit na door de ex-man van haar zus, slachtoffer van huiselijk geweld, te zijn neergeschoten, reageerde kwaad op de racistische verklaringen van VOX-leider Javier Ortega Smith tijdens een meeting in Madrid ter gelegenheid van de werelddag tegen huiselijk geweld.

Volgens Spaanse media probeerde de partijleider de situatie van vrouwen die worden mishandeld en minderjarige migranten voor politieke doeleinden uit te buiten.

Nadia El Otmani reageerde woedend. "Ik vraag om respect te hebben voor vrouwen die onder het geweld van hun man zijn omgekomen en hun situatie niet te misbruiken voor politieke doeleinden.", riep ze kwaad naar Ortega Smith.

De activiste vertelde later an El Diario dat ze zich had verontschuldigd voor haar (gerechtvaardigde) reactie. Ze legde uit dat haar vereniging vrouwen steunt die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld en wezen in Madrid en andere Spaanse steden.

Nadia El Otmani kreeg in 1997 twee kogels in de rug toen ze haar zus probeerde te beschermen voor haar gewelddadige echtgenoot. Een kogel raakte haar wervelkolom waardoor ze sindsdien in een rolstoel zit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team