Zoeken

Soufiane Azami, ontvoerd en gemarteld door de DGST?

26 mei 2012 - 17:30 - Gemeenschap

©

Een nieuw geval van marteling binnen het DGST zorgt voor controverse in Marokko. Het slachtoffer, Soufiane Azami, een student uit Fez, zegt ontvoerd en gemarteld te zijn geweest door de Marokkaanse geheime diensten. De zaak werd zelfs besproken tijdens de VN Mensenrechten-Raad in Genève, waaraan Mustapha Ramid, minister van Justitie, deelnam.

Soufiane Azami werd 16 dagen vermist alvorens terug te worden gevonden in het psychiatrisch ziekenhuis Ar-Razi te Salé.

Volgens de officiële versie zou de student op 6 mei door de politie van Salé in een hysterische en depressieve staat zijn gevonden. Hij zou dezelfde dag in het psychiatrisch ziekenhuis zijn opgenomen.

Mustapha Ramid heeft aangegeven dat een politieonderzoek aan de gang is, om de juistheid van deze versie te controleren.

Soufiane Azami, lid van de NGO "Tawhid wa al-Islah" (Eenheid en hervorming) dicht bij de PJD, beweert hij te zijn ontvoerd en gemarteld.

Zijn versie werd intussen ontkend door de "Forum Karama van Mensenrechten", aan de oorsprong van het persbericht over zijn verdwijning. Het Forum bevestigde de officiële versie volgens dewelke Soufiane Azami verdween op de dag van zijn internering en dat zijn familie daar nooit melding van had gedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team