Zoeken

Marokkanen vertrouwen Amerikaans beleid steeds minder

19 april 2014 - 15:21 - Marokko

©

Marokkanen hebben steeds minder vertrouwen in het Amerikaans beleid. Marokko behoort tot de tien landen waar de populariteit van Amerika in 2013 het meest is gedaald. Dat blijkt uit een peiling van Gallup.

Het onderzoek werd in 130 landen uitgevoerd en toont aan dat Amerika nog steeds erg populair is in de meeste landen. Het land was met 46 procent zelfs nog populairder in 2013 dan in de eerste termijn van President Barack Obama.

Marokko volgt die wereldtrend echter niet. Zo vertrouwt slechts 15% van de Marokkaanse bevolking het Amerikaans beleid. In 2012 was dat 33%. Van de negen Arabische landen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, is Marokko zelfs het land waar de populariteit van de Verenigde Staten het meest is afgenomen.

Een opiniepeiling uitgevoerd door het Arab American Institute in 2011 toonde aan dat Barack Obama niet meer als ’de redder’ werd beschouwd, noch als degene die de Amerikaans-Arabische betrekkingen zou verbeteren. De populariteit van Obama was toen afgenomen van 55 naar 12 procent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team