Zoeken

Coronavirus Marokko: ziekenhuizen overvol

30 augustus 2020 - 18:20 - Marokko

©

Marokkaanse ziekenhuizen kunnen de toestroom van coronapatiënten niet meer aan. De regering heeft daarom veldhospitalen laten opzetten in meerdere grote steden.

In de afgelopen vier weken werden meer coronabesmettingen geregistreerd dan in de vier maanden daarvoor. Een groot deel van de bevolking heeft alle barrière gebaren vergeten zodra de noodtoestand werd versoepeld. France24 deed onderzoek en bezocht twee ziekenhuizen in Marrakech waar coronapatiënten worden verzorgd.

La Mamounia is naast het academisch ziekenhuis, het enig ziekenhuis dat coronapatiënten ontvangt. De situatie is er dramatisch, mat patiënten op de grond en een groot tekort aan personeel. "La Mamounia ontvangt elke dag bijna 100 coronapatiënten, waar gaan we al deze mensen plaatsen?", zegt een bezorgde arts.

In het academisch ziekenhuis is de situatie identiek. Artsen stellen dat de situatie erger is dan in april of mei en dat ze nooit hadden gedacht dat het zo erg zou worden. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis staat een veldhospitaal waar honderd coronapatiënten kunnen worden opgevangen.

Tientallen veldhospitalen werden sinds het begin van de pandemie in Marokko opgezet. In Casablanca zijn er een elf veldhospitalen, in Mediouna is een veldhospitaal met 40 bedden in de maak.

De regering heeft op 20 augustus besloten om opnieuw strengere maatregelen in te voeren in de strijd tegen de pandemie. Meerdere steden zijn al weken terug in lockdown, stranden zijn gesloten en handels, cafés en restaurants moeten om 16 uur dicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team