Zoeken

Sevilla FC plant vriendschappelijke wedstrijd in Marokko voor aardbevingsslachtoffers

25 september 2023 - 09:00 - Sport

©

Sevilla FC heeft aangekondigd een vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Marokko te willen organiseren om fondsen te werven voor de slachtoffers van de aardbeving die op 8 september plaatsvond in de provincie Al Haouz.

Tijdens de presentatie van de Andalusisch-Marokkaanse Vriendschapsvereniging bij de Tres Culturas Foundation, bevestigde Pepe Castro, de voorzitter van de club, het nieuws. Castro heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) al geïnformeerd over zijn voornemen om een wedstrijd te spelen tegen de Atlas Leeuwen of een ander geschikt team, meldt El Desmarque.

Lees ook: Anass Zaroury en de 10 miljoen-oproep

De voorzitter van de Tres Culturas Foundation, de schrijver en dichter uit Malaga, José Sarria, gaf aan dat de vereniging al meer dan 200 leden telt, zowel Spanjaarden als Marokkanen. Het doel is om "elkaars kennis te verdiepen met respect en liefde en om eeuwen van onwetendheid en misverstanden te herstellen".

Lees ook: Jonge pilote leidt noodhulpactie na aardbeving in Marokko (video)

Javier Arroyo, algemeen directeur van Andalucía Global, moedigde de vereniging aan de samenwerking met Marokko voort te zetten. De Andalusisch-Marokkaanse Vriendschapsvereniging streeft naar het verbeteren van de samenwerking op verschillende gebieden en het "creëren van een permanente dialoog en overeenstemming" tussen de Andalusische en Marokkaanse regeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team