Zoeken

Nieuw schandaal: seks in Marrakech tegen Libische olie

18 juli 2014 - 23:27 - Marokko

©

Britse brokers van de Zwitserse Tradition Financial Services betaalden royale reizen naar Marokko aan Libiërs die toegang hadden tot staatsfondsen in hun land ten tijde van wijlen Muammar Khadaffi. In Marrakech kregen de Libiërs meisjes aangeboden om hen oliecontracten te laten afsluiten. Dat meldt de Wall Street Journal.

De Libische functionarissen brachten hun dagen door bij zwembaden van luxe villa’s in Marrakech, in het gezelschap van meisjes waarvoor de Zwitserse groep zorgde. ’S avonds kregen ze VIP service in nachtclubs van Marrakech.

Traditional Financial Services wist op die manier illegaal grote oliecontracten in Libië te verkrijgen namens Europese en Amerikaanse bedrijven. Dat onthult een onderzoek van het Britse gerecht. Deze oliecontracten zouden ruim 15 miljoen dollar aan de Zwitserse broker hebben opgebracht.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission, organisatie belast met het reguleren van de financiële markten, heeft een onderzoek ingesteld naar de dochterondernemingen van de Zwitserse multinational in de Verenigde Staten.

Een woordvoerder van Tradition Financial Services verklaarde dat het bedrijf het slachtoffer is van wanpraktijken van sommige medewerkers. Zij zouden frauduleuze terugbetalingen hebben aangevraagd voor reizen die na controle niets te maken hadden met hun werk.

De Britse justitie heeft intussen de hand gelegd op elektronische correspondenties tussen mensen van Tradition Financial Services en de Arab Banking Corporation, een groep die werd beheerd door de Libische regering. De berichten toonden aan dat seksfeesten in een villa Marrakech werden georganiseerd.

In een van deze correspondenties spreekt een Libische verantwoordelijke over een feestje in Marrakech, waar een meisje 100 dirham had gekregen om elf mannen te vermaken. De feestgangers schreven ook onder meer over de aankoop van lustopwekkende olie gekocht bij een Marokkaanse magiër.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team