Zoeken

Zwitserse vrouw beroofde klanten om riads in Marrakech te kopen

15 oktober 2015 - 14:58 - Marokko

©

Het proces van een Zwitserse vrouw die ervan wordt verdacht 1 miljoen Zwitserse frank van haar klanten te hebben gestolen is dinsdag van start gegaan in Zwitserland. De vrouw is niet aanwezig op het proces. Zij zou met het geld twee riads in Marrakech hebben gekocht.

De 42-jarige verdachte van Senegalese afkomst werkte voor een financieel bedrijf en zou tussen 2006 en 2009 geld van klanten hebben gestolen. Het geld investeerde ze in de aankoop van de riads ’Le jardin des rêves’ en ’Le Teranga’ in Marrakech.

Toen de fraude werd ontdekt werd de vrouw gearresteerd en 17 maanden in voorlopige hechtenis gehouden. Toen ze voorwaardelijk werd vrijgelaten vluchtte ze het land uit met haar Senegalese paspoort en vestigde zicht volgens de media in Dakar.

Het Openbaar ministerie heeft drie jaar gevangenisstraf geëist. Het bedrijf waarvoor ze werkte probeert nu de twee riads in handen te krijgen. De administratieve procedures in Marokko en het feit dat de man van de verdachte co-eigenaar is bemoeilijkt de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team