Zoeken

Sète ziet af van nieuwe veerbootterminal: zeeverbindingen met Marokko in gevaar?

10 november 2022 - 21:00 - Wereld

©

Het project van een nieuwe veerbootterminal in de haven van Sète, die eigendom is van de Franse regio Occitanie, wordt uiteindelijk niet uitgevoerd. Het in 2015 gepresenteerde project werd voornamelijk om economische redenen stopgezet. De vraag is nu of dit gevolgen zal hebben voor de scheepvaartverbindingen tussen Marokko en Sète.

De regio Occitanie heeft het project voor een nieuw ferry terminal in de haven van Sète definitief opgegeven. De terminal moest tot 300.000 passagiers per jaar verwerken, meldt Les Échos. Het besluit wordt gerechtvaardigd door de extra kosten van de energiecrisis, die voor de gemeentefinanciën in 2023 worden geraamd op ongeveer 141 miljoen euro. Daarbij stegen de uitrustingskosten dit jaar tot 70 miljoen euro in vergelijking met 55 miljoen euro in 2015.

Lees ook: Sète: controles op schepen die naar Marokko varen

"Tegen de achtergrond van een aanhoudende inflatie, vooral in de prijs van materialen, zou deze stijging de komende jaren moeilijk beheersbaar zijn geweest", verklaarde Sébastien Denaja, PS-regioraadslid en voorzitter van de havenraad. De huidige ferry terminal in Orsetti, die niet meer aan de normen voldoet, blijft in bedrijf tot het gesloopt wordt. Er moet nog worden afgewacht of de stopzetting ervan gevolgen zal hebben voor de zeeverbindingen met Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team