Zoeken

Schilder Mohamed Melehi vecht tegen corona

26 oktober 2020 - 15:10 - Wereld

©

De Marokkaanse schilder Mohamed Melehi ligt op de intensive care afdeling van het Ambroise Paré-ziekenhuis, nadat hij besmet werd met het coronavirus in een kliniek in Parijs.

Melehi wordt geprezen als de koploper van de moderne kunst. De 84-jarige kunstenaar die zijn werk kosmopolitisch noemt, ligt op de intensive care en vecht tegen corona. Hij heeft de besmetting in een kliniek in Parijs opgelopen. Volgens Atlasinfo is het aantal mensen van 65 jaar en ouder, opgenomen in ziekenhuizen en op de intensive care, de afgelopen weken in Frankrijk vervijfvoudigd.

Melehi is een iconische figuur van moderne kunst. Zijn carrière wordt op grote schaal gevolgd door liefhebbers van identiteit en moderniteit. Ze houden van de manier waarop de kunstenaar door zijn werken conventies en protocollen door elkaar schudt.

De schilder boekte succes op de online veiling "This too shall pass", georganiseerd door Sotheby’s van 18 tot 25 juni. Zijn werk "Soleil oblique II", dat geschat werd tussen 80.000 en 120.000 dollar, is na 13 biedingen verkocht voor 200.000 dollar.

Bladna.nl