Zoeken

Schandalige parkeertarieven op Marokkaanse luchthavens

15 juni 2024 - 00:00 - Economie

©

De hoge parkeertarieven op Marokkaanse luchthavens zijn onaanvaardbaar. Dat stelt parlementslid Kamal Sabri (RNI) in een vraag aan minister van Transport Mohamed Abdeljalil. Sabri noemt de tarieven "de duurste van het koninkrijk" en eist een herziening van het systeem.

Voor een tweedaagse parkeerplaats bij een binnenlandse vlucht betalen reizigers tot 300 dirham. Sabri noemt dit bedrag "schandalig" en wijst erop dat de prijs om te parkeren een aanzienlijk deel van het reisbudget betekent voor veel mensen.

Lees ook: Casablanca treedt hard op tegen parkeerwachters en parasolverhuurders

De hoge tarieven zijn volgens Sabri het gevolg van het huidige systeem van parkeerbeheer. Luchthavens besteden de exploitatie van hun parkeerterreinen uit aan de meest biedende private ondernemingen. Deze bedrijven, gedreven door winstbejag, leggen de hoge kosten door aan de gebruikers.

Lees ook: Verkozenen en ambtenaren in Casablanca kapen parkeergarage

Kamal Sabri pleit voor een grotere betrokkenheid van de overheid bij de regulering van de parkeertarieven. Hij wil dat er een maximumtarief wordt vastgesteld en dat er maatregelen worden genomen om de kwaliteit van de parkeervoorzieningen te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team