Zoeken

Marokkaanse actrice onder vuur door outfit op filmfestival (foto’s)

4 december 2023 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse actrice Nisrine Erradi heeft op social media felle kritiek ontvangen voor haar kledingkeuze tijdens het Internationaal Filmfestival van Marrakech (FIFM). Haar outfit, die door velen als ongepast wordt beschouwd, trok veel aandacht op de rode loper.

Foto’s en video’s van Erradi gingen viraal op sociale media, waarbij internetgebruikers geen blad voor de mond namen. De reacties variëren van "Hoe durft ze zich zo bloot te geven?" tot "Haar jurk is lelijk" en "Ze had een kaftan kunnen dragen". Als reactie op de stortvloed aan kritiek, heeft Erradi de reacties op haar Instagram-account uitgeschakeld.

Lees ook: Saoedi-Arabië verbiedt controversiële film Nisrine Erradi

Het Internationaal Filmfestival van Marrakech, dat jaarlijks onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI wordt georganiseerd, is bedoeld als een platform voor expressie en ontdekking voor gerenommeerde filmmakers uit verschillende landen. Het doel is om hun cinematografische werken te presenteren in een omgeving van culturele en artistieke uitwisseling, samenwerking en verrijking.

Lees ook: Marokkaanse actrice Nisrine Erradi in opspraak door nieuwe rol

De 20e editie van het FIFM liep dit jaar van 24 november tot 2 december. Het festivalpubliek heeft 75 films uit 36 landen kunnen ontdekken. Voor het eerst in de geschiedenis van het Filmfestival van Marrakech ging de Gouden Ster naar een Marokkaanse film: "La mère de tous les mensonges" van Asmae El Moudir.

Bladna.nl