Zoeken

Saoedische sjeik tovert Spaanse paleis om in halal hotel

9 oktober 2017 - 17:30 - Wereld

©

De islamitische stichting Taqwa, met aan haar hoofd de Saoedische sjeik Abdelaziz Fazwan, heeft het Palacio de los Condes, een oude paleis in Ybarra bij Sevilla, voor 4,9 miljoen euro gekocht. De sjeik wil er een halal hotel van maken.

In het luxe hotel zal noch alcohol noch varkensvlees worden geserveerd. De diensten zullen 100 procent op moslim klanten gericht zijn en het hotel krijgt een licentie van het Spaans Halal Instituut, hetwelk geen verband heeft met het internationaal erkend halal-keurmerk van de Islamitische raad.

Het hotel zal zowel moslims als niet-moslims verwelkomen en krijgt achttien zalen en een conferentieruimte waar islamitische en Spaanse culturele evenementen zullen worden georganiseerd. Dat stelt de secretaris van de stichting Taqwa, Hussein Mansur, doctor in de literatuur aan de Complutence universiteit in Madrid en communicatieverantwoordelijke van de Internationale conferentie voor de interreligieuze dialoog die in 2008 door Koning Juan Carlos en Koning Salman van Saoedi Arabië in Madrid was ingehuldigd.

De stichting Taqwa heeft de betaling van 4,9 miljoen euro voor het paleis reeds verricht. Volgens Mansur werd de aankoop van het Palacio de los Condes door Sjeik Fazwan gefinancierd. Mansur noemt de Sjeik een “zakenman met een grote liefde voor de cultuur”. Sjeik Fazwan staat echter bekend als een voorstander van het wahabisme én één van de meest radicale sjeiks in zijn land.

Mansur ontkent dat ferm en stelt dat Sjeik Fawzan een professor is in het islamitische recht in Saoedi-Arabië, een lid van de Saoedische Banken Finance Council en het Saoedisch Mensenrechtencomité.

De Spaanse politie heeft niettemin een onderzoek gestart naar de financiering en aankoop van het Palacio de los Condes door de stichting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team