Zoeken

Islamitische begraafplaats in Lausanne vernield

16 oktober 2017 - 18:53 - Wereld

©

Meerdere graven in de islamitische begraafplaats Bois-des-Vaux in het Zwitserse Lausanne zijn eind vorige week door onbekenden vernield.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de begraafplaats beklad met racistische opschriften, bloemen op de grond gegooid en meerdere graven vernield.

De man die de vernielingen ontdekte stelde al op de weg naar de begraafplaats racistische opschriften te hebben opgemerkt waaronder "Moslims weg!" en "Vuile communisten".

In Lausanne wonen ruim 30.000 moslims. Ondanks hun grote aantal stemden de stadsautoriteiten er pas in 2016 mee in om een begraafplaats met 350 plaatsen te openen.

Pierre-Antoine Hildbrand, verantwoordelijk voor het beheer van de begraafplaatsen in Lausanne, veroordeelde de vernielingen ferm en stelde dat zijn dienst de zaak onderzocht.

In Zwitserland worden moslims steeds meer gezien als de grote vijand. In september werden ruim 100.000 handtekeningen verzameld voor de organisatie van een referendum om de boerka of nikaab in de openbare ruimte te verbieden.

In augustus diende het Zwitserse Kamerlid Matthias Aebischer een wetsvoorstel in om de invoer van halal vlees te verbieden. Slachten zonder verdoving is al jaren verboden in het land.

Begin vorig jaar besloten de verantwoordelijken van de luchthaven van Genève de toegang tot de vliegbaan aan moslim-medewerkers te verbieden. Dat gebeurde op vraag van de Zwitserse autoriteiten.

Een ander voorbeeld van de islamofobe sfeer in Zwitserland is dat een ruime meerderheid van de bevolking in 2009 in een referendum voor een verbod op de bouw van minaretten stemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team