Zoeken

Saoedi-Arabië past visum aan voor Marokkanen

31 juli 2023 - 13:00 - Wereld

©

Saoedi-Arabië heeft besloten de administratieve procedure voor het verstrekken van visa aan Marokkanen en houders van paspoorten van 11 andere landen te vereenvoudigen. Dit visum wordt een QR-code die de houder kan tonen op zijn telefoon of op een apart geprint document.

In een circulaire heeft de Algemene Autoriteit voor de Saoedische Burgerluchtvaart (AGAC) deze week aangekondigd dat het de sticker visa, die in het paspoort wordt geplakt, voor 12 landen, waaronder Marokko en Turkije, afschaft. Deze visa worden een QR-code die de houder kan tonen op zijn telefoon of op een apart geprint document, meldt Arabian Business. Deze maatregel is van toepassing op werk-, verblijfs- en woonvisa uitgegeven "door een deel van de Saoedische ambassades en diplomatieke missies".

Lees ook: Visa voor VS worden fors duurder

De maatregel wordt vanaf 28 augustus van kracht voor houders van Marokkaanse paspoorten. Deze overgang vindt voor Soedan plaats op 2 augustus, Oeganda (7 augustus), Libanon (9 augustus), Nepal (14 augustus), Turkije (16 augustus), Sri Lanka (21 augustus), Kenia (23 augustus), Thailand (30 augustus) en ten slotte Vietnam (4 september). Bangladesh, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, India, Indonesië, Jordanië en de Filipijnen hebben reeds toegang tot een QR-code-visa.

Lees ook: Marokko bij MENA-landen die meeste visa van VS ontvangen

De geleidelijke digitalisering van de visumprocedures door Saoedi-Arabië, die in april werd ingevoerd, maakt deel uit van de initiatieven die zijn gelanceerd in het kader van het Vision 2030-project om het toerisme te stimuleren met het oog op een grotere economische diversificatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team