Zoeken

Salafist Hassan Kettani blij met terugkeer Taliban

19 augustus 2021 - 17:00 - Gemeenschap

©

Ondanks de zorgwekkende situatie in Afghanistan, is de Marokkaanse Salafist Hassan Kettani blij met de terugkeer van de Taliban in Kaboel, 20 jaar na de omverwerping van hun regime.

Hassan Kettani steekt niet onder stoelen of banken hoe blij hij is met de terugkeer van de Taliban in Kaboel. "Dit is één van God’s dagen, een dag van vreugde, geluk en blijdschap. God is groot en God zij dank, lof zij God die ons leven heeft verlengd om deze dag mee te maken. Terwijl we 20 jaar geleden nog huilden om de val van het Islamitisch Emiraat, huilen we vandaag van vreugde om haar terugkeer," schreef Hassan Kettani.

Lees ook: Gaat Royal Air Maroc over Afghanistan vliegen?

Op zondag slaagden de Taliban erin een groot deel van Afghanistan terug te winnen. Er ontstond zeer snel chaos. Veel Afghanen bestormden de Kabul International Airport om het land te ontvluchten. Sommigen konden vertrekken terwijl anderen minder geluk hadden. De situatie baart de internationale gemeenschap zorgen. "Ik maak me grote zorgen over de verhalen over mensenrechtenschendingen tegen vrouwen en kinderen in Afghanistan", schreef Antonio Guterres op Twitter. "We mogen ze niet in de steek laten."

De terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan heeft de terugkeer van de Taliban aangemoedigd, maar de Amerikaanse president Joe Biden heeft er geen spijt van. Op maandag verdedigde hij het besluit opnieuw. Hij zei dat de Verenigde Staten een door de Taliban geleide regering in Afghanistan zouden erkennen, als deze de rechten van de vrouw zou eerbiedigen en terrorisme zou afwijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team