Zoeken

Safmarine verlaat Tanger Med

11 november 2011 - 12:00 - Economie

©

Enkele internationale bedrijven hebben ervoor gekozen om hun activiteiten te herlokaliseren naar Spaanse havens door de stakingen in Tanger Med-haven. Deze protestacties hebben de activiteit in de haven met 70% doen afnemen in oktober.

In twintig dagen is de containertrafiek in Tanger Med, van 100.000 containers per dag op 10 oktober, gedaald tot 30.000 containers per dag op 30 oktober, meldt het dagblad Akhbar Al Yaoum.

Safmarine, Belgische zeevaartmaatschappij van containervervoer tussen Afrika, het Midden-Oosten en de Indische subcontinent, heeft zijn vertrek van Tanger Med op 3 november aangekondigd. De groep gaat zijn activiteit herlokaliseren naar de Spaanse havens van Algeciras en Malaga.

De Belg legt hierover uit dat de haven van Malaga haar klanten "hoge efficiëntie en een grote stabiliteit" biedt, maar het is vooral de serviceonderbrekingen in Tanger Med en het gebrek aan zichtbaarheid, die Safmarine duwen tot een vertrek.

De situatie is te wijten aan herhaalde stakingen van dokwerkers van de groep Eurogate, die verantwoordelijk is voor een containeroverslag-terminal in Tanger Med.

In 2010 heeft Tanger Med meer dan 1800 containerschepen ontvangen, een groei van 68,4% ten opzichte van 2009.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team