Zoeken

Saad Lamjarred eindelijk voor de rechter

20 oktober 2017 - 15:00 - Cultuur

©

Het onderzoek naar Saad Lamjarred is bijna af. De Marokkaanse zanger zal na ruim een jaar eindelijk voor de rechter verschijnen. Een eerste hoorzitting staat volgende maand gepland.

Een bron dicht bij het dossier die liever anoniem wil blijven heeft laten weten dat Saad Lamjarrad in november voor de rechter wordt verwacht maar dat er nog geen definitieve datum was vastgelegd.

Eerder deze maand maakte de advocaat van de zanger, Eric Dupond-Moretti, bekend dat Lamjarred geen elektronische enkelband meer droeg en zich vrij mocht verplaatsen in Frankrijk. De zanger blijft wel onder juridische toezicht. Dupond-Moretti vertelde toen ook dat het onderzoek bijna af was.

Saad Lamjarred werd in oktober vorig jaar gearresteerd voor verkrachting. Een jonge Française beschuldigt hem ervan haar in een hotel in Parijs te hebben gegijzeld en verkracht. Lamjarred moest twee dagen na zijn arrestatie een concert in de Franse hoofdstad geven.

De bekende zanger werd naar de gevangenis van Fleury-Mérogis bij Parijs gebracht en werd er zes maanden vastgehouden. Een rechter stemde er in april mee in om hem voorwaardelijk vrij te laten. Wel moest hij een elektronische enkelband dragen en mocht hij Frankrijk niet verlaten. Om te voorkomen dat hij dat wel zou doen werd zijn paspoort afgenomen.

Saad Lamjarred verblijft sindsdien in een appartement in de Franse hoofdstad die door zijn ouders wordt gehuurd. Ondanks de situatie besloot de zanger vorige maand zijn zangcarrière verder te zetten en bracht het liedje "Let Go" uit. De song gaat over zijn gevangenschap en het proces dat tegen hem loopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team