Zoeken

Ryanair stopt meerdere routes naar Marokko

16 mei 2024 - 18:00 - Wereld

©

De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair trekt zich terug van de luchthaven van Bordeaux in Frankrijk. Vanaf november 2024 sluit Ryanair haar basis op de Franse luchthaven, wat resulteert in de schrapping van 40 routes, waaronder vluchten naar Agadir, Fez, Marrakech en Tanger in Marokko.

De beslissing is het gevolg van mislukte onderhandelingen met de luchthaven over uitbreiding van de diensten en de toename van de kosten in Bordeaux vanaf november.

Lees ook: Ryanair zet Air Arabia onder druk in Marokko

"We zijn teleurgesteld dat de luchthaven van Bordeaux onze uitbreidingsplannen niet heeft geaccepteerd", aldus Jason McGuinness, commercieel directeur van Ryanair. "Door de gestegen kosten hebben we geen andere keuze dan onze basis in Bordeaux te sluiten en de vliegtuigen en het personeel te verplaatsen naar minder dure bases binnen ons netwerk in Europa."

De sluiting van de basis in Bordeaux betekent het verlies van meer dan 90 banen voor piloten, cabinepersoneel en technici. Ryanair heeft het personeel al op de hoogte gebracht en biedt hen alternatieve posities aan binnen het bedrijf op andere locaties. De drie vliegtuigen die gestationeerd waren in Bordeaux worden eveneens verplaatst naar andere, goedkopere luchthavens in Europa.

Lees ook: Ryanair: Marokko aan bodemprijzen

Jason McGuinness benadrukt dat de sluiting van de basis in Bordeaux "een voordeel zal zijn voor andere luchthavens in Europa." De maatschappij voert al gesprekken met het getroffen personeel om hen te voorzien van nieuwe functies binnen het Ryanair-netwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team